Skip Navigation LinksSports-Sciences

Eğitim Bilimleri Bölümü



Bölüm Misyonu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, 1999 yılında Eğitim Fakültesinin kurulması ile eğitim hayatına başlamış, ilk mezunlarını 2004 yılında vermiştir. Bölümümüzün misyonu, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, girişimci, iletişim becerileri yüksek, işbirliğine yatkın nitelikli öğretmen, eğitim bilimci ve psikolojik danışmanlar yetiştirmektir.

Bölüm İmkanları

DAÜ Eğitim Bilimleri Bölümü 2013/14 Akademik Yılında tam zamanlı 5 profesör, 3 doçent, 10 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisinden oluşan seçkin bir öğretim kadrosuyla eğitim vermektedir. Bölümümüzde 4 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet akıllı sınıf ve görme engelliler için özel tasarlanmış bir laboratuvar bulunmaktadır. Ayrıca tüm sınıflarda akıllı tahta bulunmaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencilerinin, uzman psikolojik danışmanlar gözetiminde, bireysel veya grupla psikolojik danışma tekniklerini uygulayabilecekleri, video çekimlerinin yapılabileceği bir Rehberlik ve Psikolojik Danışma Odası da bulunmaktadır.

 

Programlar 

Pedagojik Formasyon Programı

Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim fakültesi dışındaki fakülteler tarafından sunulan programlarda öğretim görmüş veya görmekte olan öğrencilere öğretmenlik yeterliliği kazandırmak amacıyla, Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu pedagojik formasyon programını da yürütmektedir.

Eğitimde Farklılık

İlk mezunlarını 2004 yılında veren bölümümüz çok sayıda öğrenci yetiştirmiştir. Bölüm mezunlarımız çeşitli kamu kuruluşlarında, özel sektörde ve üniversitelerde kariyerlerine devam etmektedirler.

Akademisyenlerimiz, her yıl ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda yayın yapmaktadır.

KKTC'de üniversite öncesi tüm eğitim kademelerindeki eğitim-öğretim faaliyet ve uygulamalarını ele almak amacıyla gerçekleştirilen Milli Eğitim Şuralarında Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyen kadrosu komisyon çalışmalarına aktif bir biçimde katılmaktadırlar.

Ayrıca, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TC Büyükelçiliğinin işbirliğiyle imzalanan bir protokul gereği Eğitim Fakültesinin KKTC'de okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki tüm eğitim programlarının hazırlanmasında Eğitim Bilimleri Bölümü akademisyen kadrosuyla katkıda bulunmaktadır.

Neler Başardık

Eğitim Bilimleri Bölümü gelecek nesilleri yetiştirecek olan değerli öğretmen adaylarını öğrenci merkezli bir anlayışla yetiştirmektedir. İnsanı merkeze alan bir yaklaşımla eğitim alan öğretmen adaylarının yetiştirecekleri öğrencilere de bu değerleri aşılamaları amaçlanmaktadır. Bölümümüz üniversitemiz PDR Kulübünün çalışmalarında destek vererek öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Öğrencilerimiz gerek bu kulüp gerekse öğrenci temsilciliği aracılığı ile yönetim süreçlerine katkıda bulunabilmekte, görüş ve isteklerini dile getirebilmektedirler.

Öğrencilerimizin Değeri

The students who exhibit success at the end of four years are awarded a diploma (B.A.) in Guidance and Psychological Counselling. An undergraduate degree in Guidance and Psychological Counselling prepares students to provide counselling services in educational institutions, in the private sector, and in their own offices. Our graduates, who have showed distinctive achievements in the program, have also demonstrated excellent performance in their careers.Graduates of our master programmes will have the opportunity to work as an area specialist in educational organizations and institutions as well as faculty members in related programmes at universities.

Kariyer Olanakları

Lisans eğitimi sonunda başarılı olan öğrencilere "Rehberlik ve Psikolojik Danışma" (M.A.) diploması verilmektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı'ndan mezun olan öğrencilerimiz okullarda, özel kurum ve iş yerlerinde ve kendi şahsi bürolarında temel rehberlik hizmetleri verebilmektedirler. RPD Programını başarı ile bitiren mezunlarımız meslek sınavlarında ve kendi bireysel girişimlerinde üstün başarı göstermektedirler. Lisansüstü eğitim programlarının mezunları ise çeşitli eğitim kurum ve kuruluşlarında alan uzmanı olarak çalışabileceği gibi üniversitelerin akademik kadrolarına da katılabileceklerdir.

İletişim Bilgileri

Adres:

Doğu Akdeniz Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri Bölümü
Gazimağusa, KKTC
Mersin 10 Turkey 

Tel: +90 392 630 2430
Faks: +90 392 630 4038
E-posta: educational.sciences@emu.edu.tr



Akademik Personel

Adı SoyadıGörevBölümOfisTel
Prof. Dr. ŞEFİKA MERTKAN (Eğitim Yönetimi ve Denetimi) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 222 4006 - 4040
Prof. Dr. SİBEL DİNÇYÜREK (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 215 2295
Doç. Dr. ALİ SIDKI AĞAZADE (Ölçme ve Değerlendirme) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri 2612/2303
Prof. Dr. CANAN ZEKİ (Eğitim Programları ve Öğretim) Bölüm Başkanı Eğitim Bilimleri 1001
Doç. Dr. GÜLEN UYGARER (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 229 1009
Doç. Dr. SERTAN KAĞAN (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 231 4046
Prof. Dr. SITKIYE KUTER (Eğitim Programları ve Öğretim) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 221 1418
Doç. Dr. YELİZ AKINTUĞ (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 217 4028
Yrd. Doç. Dr. BENGİ SONYEL (Eğitim Programları ve Öğretim) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 226 2390
Doç. Dr. FAHME DABAJ (İletişim) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri 1265
Yrd. Doç. Dr. HATİCE NİLAY HASİPOĞLU (Fen Öğretimi) Dekan Yardımcısı Eğitim Bilimleri EF 101 4017
Yrd. Doç. Dr. MİNE SANCAR (Eğitim Yönetimi ve Denetimi) Öğretim Üyesi Eğitim Bilimleri EF 210 1017
Okutman ŞAFAK ÇANKAYA (Türk Dili ve Edebiyatı) Okutman Eğitim Bilimleri EF 230 2824

Yarı Zamanlı Akademik Personel

Adı SoyadıGörevBölümOfisTel
Dr. FATMA BURÇİN HOCAOĞLU (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri
Öğr. Gör. İPEK KALELİ ÇİÇEK (Gelişim Psikolojisi) Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri
Öğr. Gör. NİCEL MASAROĞULLARI (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri 2430
Öğr. Gör. SİNEM YALGIN (Eğitim Programları ve Öğretim) Öğretim Görevlisi Eğitim Bilimleri 2251
Tüm Haberleri Göster

DAÜ’den İki Yeni Yüksek Lisans Programı

DAÜ’den İki Yeni Yüksek Lisans Programı
Yayınlanma Tarihi: 12 Eylül 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) birçok farklı alandaki lisansüstü programlarına iki yeni program daha ekledi. Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nün dördüncü yüksek lisans programı olan "Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı" ve Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü'nün tezli "Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı", 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi'nden itibaren ilk öğrencilerini kabul edecek.

Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezsiz)

DAÜ Mimarlık Fakültesi bünyesinde 2009 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Kentsel Tasarım (Tezli) yüksek lisans programı ile ilk dönemi ortak derslerle yürütülecek olan program, mimarlık, planlama ve sosyal bilimler alanında yer alan diğer bilim dalları ile multidisipliner bir yapıya sahip olacak. Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin mimarlık, yapı bilimi, peyzaj mimarlığı, şehir planlama veya kentsel tasarım alanlarında lisans derecesine sahip olması gerekiyor. Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı'na kabul edilen öğrenciler, programı 12 ay sonunda tamamlamış olacaklar.

Projeli Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı, kent ve/veya kent parçalarında mekansal kalitenin geliştirilmesine yönelik bir disiplin olan kentsel tasarım konusunda uzmanlaşan, ilgili konularda kuram, uygulama ve yöntemleri değerlendirebilen kentsel tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Etkili eğitim yöneticisi ve lideri olmak isteyen kişiler için hazırlanmış olan Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı, farklı eğitim kurumlarını etkili bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan yöneticilik ve liderlik becerileri ve nitelikleri ile donatılmış yöneticiler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu misyon çerçevesinde eğitim alacak olan kişiler etkili yöneticilik uygulamaları hakkındaki bilgilerini artıracak, kuram ve uygulamları birleştirerek değişimi ve örgütsel gelişimi yönetebilme yetisini kazanmış olacaklar, devlet okulları, özel okullar, yüksek öğrenim kurumları gibi farklı eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapabilecek vasıfları kazanacaklardır.

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı'ndan mezun olan öğrenciler eğitim lideri olarak görev yapabilmekte, doktora programına devam edebilmekte ve yönetim kadrolarına geçişte avantaj elde etmektedirler.

Başvurular 30 Eylül'e Kadar Devam Ediyor

DAÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı 17 Doktora, 34 Tezli Yüksek Lisans ve 25 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 76 programa öğrenci kabul edilecek. Başvuruların en geç 30 Eylül 2014 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü'nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü'nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi. 

DAÜ Web Siteleri